Reeds vele cliënten hebben positieve ervaringen met Drechtstedentherapie

Lees over de ervaringen van diverse cliënten van drechtstedentherapie:

Ervaring Tess: bevallingstrauma en Hechtingsproblematiek

Na een traumatische bevalling en een hele reeks (nare) gebeurtenissen na de bevalling, klopte ik aan bij Els.

Ik was erg moe, prikkelbaar en sliep slecht. Als mijn dochter viel of er gebeurde iets onverwachts (toen ze 10 maanden oud was is ze gestoken door een wesp) dan kreeg ik een paniekerig gevoel, voelde de spanning in mijn lichaam en kon ik nog net mijn eigen tranen bedwingen.

"De EMDR sessie was heel heftig, maar ik voelde ook een soort "opluchting""

Dit wilde ik niet langer. Doordat Els werkt met verschillende therapieën / technieken had ik er alle vertrouwen in dat zij mij kon helpen.

Tijdens het intakegesprek heeft Els aangegeven dat trauma's goed verwerkt kunnen worden met EMDR therapie. Hier had ik al eens iets over gelezen en ik was er ook erg nieuwsgierig naar.

De 2e afspraak bestond uit het maken van "de bouwstenen" voor de EMDR sessie. Dit vond ik al vrij heftig. Ik keek dus best op tegen de echte behandeling.

De EMDR sessie was heel heftig, maar ik voelde ook een soort "opluchting". De dagen erna was ik erg moe en heb ik heel veel "rare" dromen gehad, maar geen nachtmerries gelukkig. Els vertelde dat het de verwerking was. En die verloopt bij iedereen anders.

Tijdens de 4e afspraak ben ik onder hypnose gegaan. Het voelde alsof ik heel lang en diep had geslapen. We hebben de behandeling afgesloten met "de ideale bevalling". Je weet dat het zo niet is gegaan maar toch voelt het prettig om het op deze (positieve) manier af te sluiten.

We zijn nu een aantal weken verder en ik merk heel goed het verschil. Ik voel me rustiger, slaap beter en ik reageer anders op mijn dochter. Als ze bijv. valt kan ik haar rustig troosten zonder dat paniekerige gevoel en zonder stress.

Ook op mijn dochter heeft het een positief effect. Ze is tijdens het troosten sneller rustig en ze slaapt veel beter. Mijn vriend en moeder merken bij ons allebei het verschil.

Dankzij Els en de behandelwijze die ze heeft gekozen heb ik het een plek kunnen geven, het is "gearchiveerd". Ik kan nu op een "gezonde" manier van mijn mooie dochter genieten, elke dag weer!

Tess


Ervaring Anne: Psychosomatische klachten

Ik heb al jaren last van onzekerheid, tobberigheid, stress, depressies en als gevolg daarvan psychosomatische klachten. Regelmatig buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, etc.

Natuurlijk heb ik hiervoor hulp gezocht. Eerst bij de huisarts, die concludeerde dat mijn klachten door psychische problemen veroorzaakt werden. Dus werd ik doorverwezen naar een psycholoog.

"Je kunt uren praten, maar als je nooit een stapje verder gaat kom je niet tot de kern van het probleem."

In de loop der jaren ben ik bij verschillende psychologen geweest, maar mijn klachten gingen niet weg. Via een kennis hoorde ik toen van Els van der Kolk. Zij zou naast mijn bewustzijn ook mijn onderbewustzijn aan kunnen pakken en daardoor de klachten oplossen.

In eerste instantie was ik vrij sceptisch, maar ik zag wel een mogelijke oplossing. En dat bleek waar! Al in het intakegesprek werd mij duidelijk dat de behandeling van Els dieper gaat dan die van een psycholoog. Je kunt namelijk uren praten, maar als je nooit een stapje verder gaat kom je niet tot de kern van het probleem. Soms zit die zo diep dat je hem zelf niet zo snel kunt vinden. Je onderbewustzijn slaat namelijk meer op dan je bewustzijn. Omdat je onderbewustzijn niet zo toegankelijk is, komen de meeste psychologen niet verder dan het eerste laagje. En de meeste mensen ook niet...

Bij Els is de behandeling een combinatie van het bewustzijn én het onderbewustzijn. De sessies beginnen met een gesprekje. Vervolgens gaat Els door te "testen" je onderbewustzijn aanspreken. Dit doet ze door je te vragen je ringvinger en duim zo hard mogelijk tegen elkaar te drukken. Zij probeert ze dan uit elkaar te trekken. Als je de waarheid spreekt kun je dit volhouden, als je "liegt" gaan je vingers uit mekaar. In dat geval vertelt je onderbewustzijn je eigenlijk iets waar je je nog niet bewust van was. En dit werkt echt!

Voor mij was het een openbaring. Alles wat naar boven kwam klopte, zelfs dingen die ik in eerste instantie niet verwachtte kwamen naar boven en bleken meer dan relevant te zijn.

Maar het opsporen van het werkelijke probleem is pas de eerste stap. Het oplossen de volgende. Els werkt met verschillende methoden, waaronder de Bach remedie, visualisatie, stimulatie van drukpunten op het lichaam (accupunctuur zonder naalden), hypnose, etc. Dit klinkt misschien allemaal ongeloofwaardig, maar je merkt absoluut dat het werkt.

"Dit klinkt misschien allemaal ongeloofwaardig, maar je merkt absoluut dat het werkt."

Soms is het best confronterend, omdat dingen uit bijvoorbeeld je jeugd de oorzaak kunnen zijn van een probleem, terwijl jij die link nog niet gelegd had. Je kunt spontaan in huilen uitbarsten, wat mij ook is gebeurd. Het is wel heel verhelderend en ik heb menig keer met open mond gezeten. Het meest tot de verbeelding spreekt natuurlijk de hypnose. Om fabeltjes meteen uit de wereld te helpen: het is geen hypnose zoals Rasti Rostelli dit doet! Je zult niet kakelen als een kip of springen als een kikker.

Hypnose is eigenlijk een heel intense concentratie, of meditatie. Je bent je nog wel bewust van je omgeving, maar voelt je ontzettend rustig en geconcentreerd. In deze toestand kun je heel goed visualiseren. Ik heb bijvoorbeeld onder hypnose mijn chakra´s hersteld

Chakra´s zijn de knooppunten van de energiebanen die door je lichaam stromen. Iedere chakra heeft een eigen kleur, een eigen positie in het lichaam en een eigen betekenis. Je hartchakra is bijvoorbeeld groen van kleur en beïnvloedt je vermogen liefde te geven en te ontvangen.

Door gebeurtenissen in je leven kunnen chakra´s verstopt, beschadigd of uit positie raken. Door je onder hypnose een chakra voor te stellen als een tastbaar iets dat je kunt schoonmaken, repareren en de goede kant uit draaien, "heal" je deze. Vervolgens kun je hem in je gedachten weer vullen met een licht in de kleur van de chakra, in dit geval groen. Als je weer uit hypnose komt, heb je het idee uren weggeweest te zijn en je voelt je moe, maar je herinnert je alles nog. Mijn ervaring is dat ik me na hypnose sessies (waarin je overigens veel meer kunt doen, kunt visualiseren, dan alleen je chakra´s) altijd heel erg goed voel. Licht, vrolijk en sterk. En het mooie is dat je op ieder gewenst moment weer kunt putten uit die ervaring. Als je je ogen sluit kun je je het groene, heilzame licht weer voorstellen en voel je je beter. Het is ook een steun.

"Als je wilt werken aan je problemen en open staat voor ´nieuwe´ methodes zijn de behandelingen van Els een verrijking van je leven, die ik nooit meer zou willen missen!"

Ik ben een jaar onder behandeling geweest van Els, waarbij ik eens in de drie of vier weken bij haar langs ging. In dat jaar heb ik vele malen meer bereikt dan in de vijf jaar daarvoor bij psychologen. Ik voel me sterker, ontspannen, heb amper nog klachten en weer lol in het leven. Ik heb ook keuzes gemaakt die ik een jaar terug niet gemaakt zou kunnen hebben.

Al met al kan ik dus alleen maar goede dingen melden. Soms is een sessie weliswaar confronterend, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Als je wilt werken aan je problemen en open staat voor ´nieuwe´ methodes zijn de behandelingen van Els een verrijking van je leven, die ik nooit meer zou willen missen!

Anne


Ervaring Serena: Kiss-syndroom

Bij mijn dochtertje, 2 jaar en 8 maanden oud, is 2 maanden na de geboorte het zogeheten kiss-syndroom (Kopgewrichten Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie) vastgesteld.

Na diverse behandelingen fysiotherapie en, tot voor kort, 3-maandelijkse behandelingen manuele therapie bleven haar nekklachten steeds terugkomen. Als ze nekklachten had toonde ze andere gedrag- en persoonlijkheidskenmerken dan normaal. Zo was ze bijvoorbeeld angstig voor andere mensen vooral mannen, was ze erg hangerig/huilerig. Haar schoudertjes leken altijd gespannen. Ik ben verder gaan zoeken naar een andere oplossing. De terugvallen volgden elkaar te snel op. Via de kiss site vertelde een moeder een verhaal over de behandeling van haar zoontje bij een kinesioloog die zeer positief was uitgevallen.

Op internet ben ik gaan zoeken naar een kinesioloog bij ons in de buurt. Als behandeldoel hadden wij gesteld: zorgen dat mijn dochtertje beter in haar velletje komt te zitten, niet bang is voor anderen en beter gaat slapen.

Na 1 behandeling kinesiologie, waarbij de behandeling via mij liep, sliep mijn dochtertje ineens nachten door, iets wat ze eigenlijk nooit had gedaan.

Na 2 behandelingen kinesiologie hingen haar schoudertjes ontspannen naar beneden. De dikke wallen onder haar ogen zijn verdwenen en er wordt veel, heel veel afgeknuffeld.

De 3de behandeling en tevens de laatste, was een afsluitende vooral voor mezelf. Ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt en heb er nog geen spijt van gekregen, integendeel.

"De behandelingen waren naast succesvol voor haar, een eye-opener voor mezelf."

Nu vertelt ze hele verhalen tegen andere mensen. Opa´s en oma´s worden geknuffeld. Gaat ze zonder ons lekker bij het buurjongetje spelen. Slaapt ze een stuk rustiger en geniet ze meer van het leven. De behandelingen waren naast succesvol voor haar, een eye-opener voor mezelf.

Serena


Ervaring Anoniem: Afvallen

Na ongeveer 9 therapie sessie bij Els v.d. Kolk kan ik constateren dat ik een ander mens ben geworden.

Door middel van het testen van het onderbewuste heb ik veel duidelijkheid gekregen in de aard van mijn problemen.

Voor de therapie wist ik eigenlijk niet waar mijn ontevreden, ongelukkige gevoel vandaan kwam. Nu weet ik dat het kwam doordat ik na de dood van mijn zusje het leed van mijn ouders probeerde te verzachten, waardoor ik mijzelf volledig wegcijferde. Door middel van verschillende vragen en testen van het onbewuste zijn wij hier achter gekomen. Doordat ik mijzelf altijd wegcijferde ben ik mijzelf volledig kwijt geraakt, waardoor niets mij meer leek te raken. Ik raakte in een negatieve spiraal en was ongelukkig en depressief.

"Door middel van verschillende vragen en testen van het onbewuste zijn wij hier achter gekomen."

Volgens Els had ik last van een aantal emotionele blokkade's. Deze worden weggehaald door de chakra's aan te pakken. Ik ben een nuchter mens en het is moeilijk te begrijpen hoe het werkt. Maar ik weet nu dat het werkt.

Als ik mijn klachtenpatroon bekijk voor de therapie, waarin ik aangaf ongelukkig te zijn en daardoor ging eten, kan ik nu zeggen dat ik door middel van de therapie en een koolhydraat arm dieet 16 kilo ben afgevallen.

Ik ben van mening dat het afvallen is gelukt door de combinatie van het dieet en de therapie.

Mijn conclusie is dan ook dat de therapie voor mij echt gewerkt heeft. Het is heel belangrijk inzicht te krijgen in de aard van je problemen, waardoor je hier doelgericht aan kunt werken. Daarnaast zorgt Els ervoor dat emotionele blokkades opgeheven worden waardoor alles weer kan stromen. Deze gehele aanpak heeft voor mij goed uitgepakt.

Ik heb in ieder geval weer een positief gevoel en heb weer zin in het leven.


Ervaring Richard: Zelfvertrouwen

Vanaf februari 2004 kwam ik geestelijk in een nogal lastig pakket daar ik door een onenigheid met mijn leidinggevende geschorst thuis kwam te zitten en vrij kort daarop mijn moeder overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Ik en mijn broer waren dan ook gelijk ouderloos. Met een gedeukt zelfvertrouwen door die schorsing ging ik aan de gang met de zakelijke afhandeling van dat overlijden. Aan mijn broer had ik vrij weinig.

Ondanks alle steun kwam ik niet uit de put; ik was moe en gedemotiveerd om nog maar iets te doen om mijn leven weer enigszins op gang te krijgen. Financieel had ik wel de rust daar ik nog gewoon betaald kreeg, maar het feit “werkloos” thuis te zijn en derhalve je nutteloos te voelen deed mijn relatie met mijn vrouw ook geen goed. Een klinische aanpak via een psycholoog sprak me niet aan. Via via hoorde ik dat er in Papendrecht iemand zat die me op een krachtige manier eventueel kon helpen. Ik heb toen contact opgenomen met Els en dat heeft me geen windeieren gelegd.

"Middels kinesiologie werd de ene spijker op de kop geslagen na de andere, want het is moeilijk liegen tegen jezelf."

Ik ben iemand die graag op korte termijn het grootste resultaat wil hebben. En de aanpak van Els was er inderdaad eentje van grote stappen, snel thuis. Middels kinesiologie werd de ene spijker op de kop geslagen na de andere, want het is moeilijk liegen tegen jezelf. Door gerichte vragen werden de pijnlijke plekken blootgelegd waarover gepraat werd en ik moet zeggen dat het me zelf verbaasde hoe groot de impact van de schijnbaar meest onbenullige dingen op je verdere ontwikkeling kon zijn. Die impact is groter dan men denkt. Je kreeg ook huiswerk mee in de vorm van bepaalde oefeningen om met die blokkades af te rekenen.

Hoewel ze een erkende hypnotherapeute is, is dat bij mij niet aan de orde geweest. Haar aanpak van mijn behandeling heeft het effect gehad dat ik nu stukken zelfverzekerder in het leven sta. Mijn opvoeding was erop gericht mezelf weg te cijferen ten behoeve van de wil van anderen met gevolg dat ik mezelf was kwijtgeraakt. Nu weet ik welke factoren daarin een rol hadden gespeeld waardoor ik ermee aan de gang kan gaan. Ik durf nu meer op MIJN gevoel af te gaan en bij mijn beslissingen te blijven. Mijn balans is weer (grotendeels) terug.

"Natuurlijk is Els niet de enige hulpverlener op dat gebied, maar ik ben blij dat ik haar ben tegengekomen."

Nalezende lijkt het wel een goedkope reclame voor een één of andere buikspierversterker, maar zo is het absoluut niet bedoeld. Natuurlijk is Els niet de enige hulpverlener op dat gebied, maar ik ben blij dat ik haar ben tegengekomen. Ze heeft me in ieder geval wel snel thuis en serieus genomen laten voelen.

Nee, ik ben niet meer te vergelijken met diegene die voor het eerst bij haar aanbelde.

Richard


Ervaring Suzanne: Spastische darm

Begin dit jaar (2006) ben ik terecht gekomen bij Els van der Kolk. Ik had al ruim een half jaar lang constante last van mijn spastische darm en las op internet dat hypnotherapie hierin uitkomst kan bieden.

In eerste instantie ben ik dus met die klachten de therapie gaan volgen. Ik sta voor alle mogelijkheden open maar aangezien de huisarts mij niet kon helpen ben ik hier heel open minded aan begonnen.

Gaandeweg ontdekte we dat mijn pijn veroorzaakt werd door iets veel dieper dan stress. Door middel van acupressuur, hypnose, bach remedie en een enkele keer oogbewegingstechniek, ben ik weer in contact gekomen met mijzelf.

Trauma's en knelpunten werden opgespoord en geïntegreerd. Vandaar de benaming kernintegratie.

"Na 12 sessies heb ik de therapie succesvol afgerond. Ik ben heel anders tegen mezelf aan gaan kijken en..."

Na 12 sessies heb ik de therapie succesvol afgerond. Ik ben heel anders tegen mezelf aan gaan kijken en heb intussen zoveel van en over mezelf geleerd. Voor het eerst in mijn leven (ik ben 25) heb ik het gevoel dat ik alles weer op de rit heb en dat ik weer kan genieten en van mezelf kan houden. Ook weet ik nu hoe ik me bewust kan ontspannen.

Ik ben nog steeds maar een mens en kan nog steeds mindere dagen hebben, maar dankzij de therapie kan ik hier wel mee omgaan. Het heeft mij laten ontwikkelen.

Suzanne


Ervaring Eric: Trauma

Onze zoon van negen moest op zijn geboortedag naar het ziekenhuis i.v.m onderkoeling. Daar heeft hij het gevaarlijke R.S virus opgelopen. Twee weken na thuiskomst uit het ziekenhuis heeft daardoor hij een bijna dood ervaring gehad, en met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Na deze tweede opname kwam hij als een getraumatiseerde baby thuis. Veel huilen, weinig slapen,eetproblemen en angsten. We hebben alles geprobeerd, de ene homeopaat na de andere. Niks hielp eigenlijk of was van korte duur.

Naarmate onze zoon ouder werd, werd hij heel opstandig en verbaal enorm sterk. Veel vriendjes had hij niet en iedereen stootte hij van zich af. Op school ook veel problemen met concenteren en met omgang van andere kinderen en leerkrachten. Al het negatieve trok hij aan. Thuis hadden wij hem aardig onder controle, maar dat was in zijn eigen vertrouwde omgeving.

"We hadden echt zo iets van dit is ons laatste redmiddel, opgebeld en afspraak gemaakt."

We gingen toch verder zoeken, dit kon zo niet langer. Weer op Internet gekeken wat we er aan konden doen. Tot we op de site van Els terecht kwamen. We hadden echt zo iets van dit is ons laatste redmiddel, opgebeld en afspraak gemaakt. Gelukkig staat onze zoon overal voor open en is wel het een en ander gewend.

Na een goed gesprek met Els tot de conclusie gekomen dat onze zoon een vechter en een strijder was, omdat hij bijna dood was geweest. Dat soort kinderen blijven vechtertjes en strijders alleen bij onze zoon was het wel erg.

Wat oefeningen mee naar huis gekregen (kinesiologie). Onze zoon deed trouw zijn oefeningen, soms waren het er twee of drie verschillende oefeningen. Het was zwaar maar heel langzaam zagen wij veranderingen, hij ging meer buiten spelen. Hij kreeg vriendjes en springt niet meer snel ergens bovenop.

We zijn nu ongeveer een jaar verder onze zoon is verandert in een vrolijke jongen die veel buiten speelt en heel sociaal is geworden en ook de school is heel positief over hem. Met veel geduld hebben wij het allemaal bereikt.

Eric


Ervaring Annet: Hypochondrie

Ik was al jaren een hypochonder, maar de daarbij behorende klachten (angsten, onzekerheid, verschillende lichamelijke klachten) hadden nooit echt mijn leven beheerst. Totdat mijn oudste zoon geboren werd. Waarschijnlijk door de geweldige verantwoording die deze gebeurtenis met zich mee bracht, werden mijn klachten geleidelijk aan erger. Lange tijd heb ik geprobeerd er zelf mee om te gaan, maar dat lukte me niet.

"Dit was heel verhelderend, maar het belangrijkste voor mij was dat Els mij daadwerkelijk een paar handvaten ("klopoefeningen", visualisatie oefeningen) heeft gegeven"

Via mijn yogalerares ben ik bij Els terecht gekomen en daar ben ik nog steeds blij om. Door haar behandelingen ben ik er achter gekomen in welke fase van mijn leven de hypochondrie ontstaan is. Dit was heel verhelderend, maar het belangrijkste voor mij was dat Els mij daadwerkelijk een paar handvaten ("klopoefeningen", visualisatie oefeningen) heeft gegeven, die mij helpen op het moment dat ik klachten heb. Alleen al de wetenschap dat ik er zelf iets aan kan doen, heeft mij al geholpen en zal mij blijven helpen.

Het gaat nu heel goed met mij en ik vind het een fijn idee dat als ik een terugval krijg of er iets anders aan de hand is, ik zo weer een afspraak bij Els kan maken.

Annet


Ervaring Nadia: Op dood spoor

Toen ik bij jou aankwam de eerste keer moet ik eerlijk zeggen dat ik echt zoiets had van ... nou maar eens kijken wat dit is. Jouw aanpak van het onderbewuste sprak me aan. De aanpak van het bewuste deed het niet zo voor mij, omdat ik altijd erg m'n best deed om moeilijke onderwerpen zoveel als mogelijk uit de weg te gaan. Dat deed ik ook bij jou, terwijl en dat is het idiote eraan, ik wel bij jou kwam voor een doel en dat is uit die eindeloze put komen. En dat betekende praten, maar jij deed meer.

Je probeerde veel van je 'trucjes' en langzaam maar zeker kwam je steeds dichter bij de kern. Vooral die klikjes in mijn hoofd en het rechts en links kloppen hebben me heel erg geholpen. Je technieken hebben allemaal een naampje, maar voor mij telde dat het gewoon werkte!

"omdat ik altijd erg m'n best deed om moeilijke onderwerpen zoveel als mogelijk uit de weg te gaan"

Mijn leven was toen ik bij je op de stoep stond een dood spoor. Jij hebt me de trein op geholpen op een manier waar ik nog steeds versteld van sta. Jij hebt mijn hart weer laten kloppen en niet alleen voor de buitenwereld maar echt voor mezelf. Oke met ups en downs maar daar is het een harteklop voor, zonder ups en downs krijg je een rechte lijn en die rechte lijn ligt nu achter mij. De ups pieken zoveel meer dan de downs. Zoals Frankenstein dat zo mooi kan zeggen "I AM ALIVE!!!"

En het enige dat ik kan zeggen is dank je wel Els. En nee, zeker niet uit het hart.

Nadia


Ervaring Wietske: Eetstoornis

Mijn naam is Wietske en ik ben 26 jaar. Sinds mijn 15e ben ik bekend met depressiviteit, angsten en anorexia en ik ben op mijn 23ste hulp gaan zoeken bij een psycholoog. Hier vond ik na vele gesprekken niet wat ik zocht en het hielp naar mijn mening weinig. Zij verwees mij door naar een gespecialiseerde kliniek voor eetstoornissen, en zo komt het dat ik 4 maanden opgenomen ben geweest in een kliniek. Mijn lichaamsgewicht was in een zo lage klasse dat ik gelijk bij de intake mocht blijven ( nou ja mocht!). Ik ben daar aan de slag gegaan, in groepsverband samen met 17 andere meiden, om de oorzaken van mijn anorexia aan te pakken.

"1 gesprek met Els gaf mij meer nadenkwerk en inzichten dan 4 maanden opname voor elkaar kregen"

De depressiviteit werd niet behandeld, die zou vanzelf verdwijnen naarmate ik meer aan zou komen en de anorexia zou aanpakken. Deze aanpak, geheel gericht op alles wat met eten te maken heeft, werkte voor mij niet. Gelukkig wel voor anderen maar voor mij had het geen goed effect. Ik kwam aan dus de anorexia loste zich lichamelijk op maar emotioneel was er weinig veranderd en ik zocht meer. Ik droeg nog steeds alle ingrediënten bij me die horen bij anorexia alleen het ondergewicht was opgelost. Ik ging verder zoeken.

Via internet kwam ik terecht bij de site waarop jij/ u nu ook kijkt aangezien jij/u mijn verhaal leest. Het sprak mij aan, aanspreken van mijn onderbewuste, maar het was gelijk ook best spannend, want zoiets had ik nog nooit gedaan. Een telefoontje was snel gepleegd en Els kon snel aan een intake met mij beginnen. Daar was ik heel erg blij mee, want ik was nog steeds depressief en had dwanggedachten en dwanghandelingen en angsten waarmee ik nog steeds liep.

Meerdere gesprekken volgden en ik leerde over chakra's, energiebanen en mijn onderbewustzijn dat sterker kon spreken dan mijn bewuste gekozen woorden.

Ik leerde veel over mijn achterliggende redenen van mijn depressiviteit en de bijbehorende anorexia. Ik heb het met Els eigenlijk niet over eten gehad en toch heeft zij mij daarmee enorm geholpen. Ik ben iemand die graag dingen visualiseert en zelf in tekeningen van mij kon zij dingen duidelijk maken, waarmee ik weer aan de slag kon gaan.

Ik ben nu zelfgekozen, klaar met gesprekken. Ik wil het nu zelf gaan proberen. Ik ben sterker, ben mij bewuster van mijn keuzes en vooral het waarom ik die keuzes maak en ben vaak nog somber, maar inmiddels is de depressiviteit op de achtergrond aan het verdwijnen. Mochten er klachten terugkomen, anorexia, angsten, depressiviteit... wat dan ook dan hoef ik niet meer te zoeken, want ik weet waar ik hulp kan krijgen die bij mij past.

Succes met wat de bagage is die jij/u mee draagt. Hopelijk vindt jij/u ook de hulp die nodig is.

Wietske


Ervaring Marianne: Zelfbeeld

Een openbaring!

Ik heb al zolang ik me kan herinneren een haat-liefde verhouding met mijn lichaam. Voelde mezelf te dik, kon moeilijk in de spiegel kijken en complimenten van anderen kon ik maar moeilijk accepteren. Toen mijn vader overleed en ik in een soort negatieve spiraal dreigde te raken besloot ik hulp te zoeken. Eerst bij een psychiater, maar ik kwam er al gauw achter dat mijn problemen dieper zaten dan deze vrouw kon behandelen en ik had niet het idee dat dit me echt verder zou helpen.

Ik ben wat gaan googlen op internet en kwam op de site van Els terecht. De eerste regels van haar welkom leken voor mij te zijn geschreven en toen ik haar manier van aanpak las dacht ik: "dit is voor mij bedoeld!" Ik mailde om een afspraak te maken en Els was verbaasd dat ik niet eerst meer informatie wilde of in ieder geval haar stem wilde horen voor ik een afspraak wilde maken. Maar het voelde zo goed dat ik dit niet nodig vond. En dat bleek ook!

"een haat-liefde verhouding met mijn lichaam"

Vanaf het eerste consult voelde ik dat Els echt begreep wat er in me omging en haar methodes om achter bepaalde gedachtes of blokkades te komen deden me vaak verbaasd staan. Wat een openbaring om achter mijn angsten en negatieve gevoelens over mezelf te komen en belangrijker nog deze te ontrafelen en een plekje te geven!

En achteraf lijkt alles zo simpel en de reden zo duidelijk, dat je bijna denkt waarom ben ik daar zelf niet op gekomen. En dat is naar mijn idee de grootste kracht van Els. Ze helpt je op weg maar geeft je het gevoel de hele tijd zelf de touwtjes in handen te houden en dus heb je het idee het zelf te hebben gedaan en dat is meer waard dan menige peptalk of medicijnen van een psychiater je ooit kunnen geven.

Marianne


Ervaring Petra: Tinnitus en hyperacusis

Ik heb bijna 3 jaar last gehad van tinnitus en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluiden).

In mijn zoektocht naar hulp stond ik alleen, aangezien er vanuit de reguliere geneeskunde alleen maar gezegd werd dat ik er maar "mee moest leren leven".

"Het vertrouwen dat zij op mij wist over te brengen"

Op het moment dat ik het leven niet meer zag zitten ben ik bij Els terecht gekomen en samen met haar en mijn Klassiek Homeopaat zijn we de strijd aangegaan.

Els kwam al snel tot de conclusie dat mijn verleden een grote rol speelde. Ik moest eerst met het verleden dealen, angsten, controle en dwangmatige ideeën loslaten, alles herbeleven om het vervolgens te kunnen verwerken.

Dat was het lastigste deel van het proces, maar al snel merkte ik dat het werkte en raapte ik al mijn moed bijeen om het proces te ondergaan en af te maken.

Daarna zijn we gaan focussen op de tinnitus en hyperacusis en hierbij hebben we vooral EMDR toegepast.

Vooral 's-nachts was het ondragelijk en heb ik bijna anderhalf jaar niet kunnen slapen, maar nu slaap ik weer gewoon zoals vroeger.

Verder ben ik zonder zware antidepressiva deze fase in mijn leven doorgekomen.


Intussen volg ik de TRT-therapie bij IntoEars hoorkliniek, volgens de theorie van neuroloog Pawel Jastreboff en Hazell.

De resultaten zijn verbluffend en het werkt nu al, terwijl ik nog maar 2 maanden bezig ben.

Mijn behandelaar bij IntoEars is vol lof over mijn benadering van mijn kwaal, maar vooral de behandelwijze en het teamwork tussen Els en mijn Homeopaat.

Dit scheelde heel veel tijd, maar ook enorm veel geld, omdat ik anders eerst de counseling bij IntoEars had moeten volgen, alvorens ik had kunnen beginnen met de behandeling d.m.v. de apparaatjes.

Gezien het resultaat tot nu toe, heb ik er vertrouwen in dat de TRT-therapie zal slagen.


Het allerbelangrijkst voor mij tijdens het proces tot nu toe is, dat Els geduldig en zorgvuldig aan haar visie m.b.t. het behandelplan vasthield. Ook al kwam ik vaak binnen en wilde ik een paar stappen overslaan.

Het vertrouwen dat zij op mij wist over te brengen is voor mij van essentieel belang geweest.


Els is voor mij altijd benaderbaar geweest en haar toewijding voor haar cliënten is 100% oprecht.

Zij heeft bij mij voor altijd een plekje in mijn hart.

Petra


Ervaring Monique: Hechting en adoptie

Ik ben als baby geadopteerd en als klein kind was ik altijd al bang dat mijn ouders me zouden verlaten. Ik was altijd op mijn hoede of dat het wel goed ging met mijn vader of moeder....Want stel dat ik ze verlies.

Dan op 30 april 1998 komt mijn adoptievader te overlijden. Op dat moment ben ik een puber van 13 bijna 14. Mijn wereld stort compleet in. Mijn vader betekende heel erg veel voor me.

Ik heb me erg ongelukkig gevoeld in mijn puberteit, terwijl mijn moeder zo haar best deed en sterk probeerde te zijn om mij en mijn 2,5 jaar jongere broertje een zo goed mogelijke jeugd te kunnen geven.

Omdat ik me zo intens ongelukkig voelde, ging ik zoeken naar geluk. Ik stortte mezelf in vriendjes en zodra het gelukkige gevoel wegebde dan maakte ik het uit en ging ik verder zoeken.

Ik ben daardoor ook 3 keer in een foute man beland. Die mij goud beloofde en mij dat veilige gevoel gaf dat ik belangrijk was. Maar uiteindelijk gingen die mannen niet voor mij. Maar beloofde mij bergen met goud en ik eindigde met niks. Ik ben daardoor zo vaak van slag geweest, zoekende naar mezelf.

Denkend dat je wel van jezelf houdt, maar dat was eigenlijk niet zo.

"geborgenheid, liefde en vertrouwen"

Ik was het in januari 2014 zo zat. En dacht bij mezelf als ik hier in door blijf leven dan komt het niet goed en zal ik mezelf nooit kunnen binden aan een gewone man. Een man die mij geborgenheid, liefde en vertrouwen kan geven. En die met mij iets moois kan opbouwen. Ik dacht begin dit jaar ik moet hier wat aandoen anders kom ik er niet. Ik ben toen beland bij Els van der kolk. Een onwijs goede hypnotherapeut.

Zij heeft mij de spiegel voorgehouden en me verteld dat ik een verlatings/hechtingsprobleem heb. En dat kwam voort uit mijn adoptie.

Het overlijden van mijn vader heeft dat versterkt. Ik ben driekwart jaar bij Els in therapie geweest. En het heeft me heel veel gebracht.

Ik ben inmiddels mijn grote liefde tegengekomen waar ik mezelf mede dankzij Els volledig nu aan durft te geven. Ik durf mijn partner toe te laten en te vertrouwen en erin te geloven dat hij volledig voor me gaat. En ik kan je vertellen dat het voor een partner zeker in het begin niet makkelijk is om met iemand een relatie te hebben die een verlatingsstoornis heeft. Maar onze liefde is onvoorwaardelijk dat heeft het wel bewezen. En het heeft onze band uiteindelijk heel sterk gemaakt. We gaan voor elkaar door dik en dun. En ook op de moeilijke momenten dan is de liefde nog steeds het allergrootst. Ik las van de week in een tijdschrift een mooie liefdestekst die echt bij ons past "amor omnia vincit"..... Het betekent liefde overwint alles.

En dat is echt zo. Als de liefde en de wilskracht er voor duizend procent is dan komt alles goed. En dat is er de liefde is er voor 1000% en mijn wilskracht was er ook voor 1000% om samen met Els dit aan te kunnen gaan. Ze is de beste therapeut die ik heb gehad.

Want door Els kan ik weer geloven en vertrouwen. Bedankt!

Monique